OVER MIJ
Mijn naam is Hanneke Jansen en ik ben sinds 2018 werkzaam als transformatie therapeut. Ik help bij het in gang zetten van innerlijke veranderingsprocessen die het mogelijk maken om ingrijpende en bevrijdende veranderingen in je leven teweeg te brengen. Mijn praktijkruimte is gevestigd aan de Kreitenborg 82 in Zevenbergen.
Als kind werd ik al aangetrokken door verre landen en andere culturen. De drang om mijn ouderlijk huis te verlaten en de wijde wereld in te trekken was groot. Na jaren van emotionele onbalans bereikte ik het dieptepunt in mijn eerste jaar van de kunstacademie. Ik besloot om gehoor te geven aan mijn "oude verlangen" om de wereld in te vertrekken en op 19 jarige leeftijd ben ik alleen naar India vertrokken.
Ik werd tijdens mijn reis diep geraakt toen ik in India was en zag dat kinderen hier letterlijk op straat lagen zonder onderdak, zorg en liefde. Ik nam me voor dat ik op een dag terug zou keren om iets voor deze arme kinderen te betekenen. Vijf jaar later ben ik teruggegaan naar Tiruvannamalai, Tamil-Nadu (Zuid India) om op eigen kracht het weeshuis "Sarasvathi Children's home" op te zetten (Sarasvathi is de godin van kennis en wijsheid). Tiruvannamalai werd mijn nieuwe thuis en ik zorgde in het begin voor 5 weeskinderen. In de jaren daarna is dit weeshuis uitgegroeid tot een weesdorp dat onderdak bood aan ruim 40 kinderen.
Helaas moest ik in 2005 door een administratieve fout, met betrekking tot mijn visum, India en mijn geliefde weeskinderen verlaten. Mijn wereld stortte in. Jarenlang heb ik me ingezet om terug te kunnen keren naar de kinderen maar mijn inspanningen waren tevergeefs. Bij terugkomst in Nederland had mijn weeshuis de nodige media aandacht getrokken en al snel kwam er sponsoring van de grond. Hier richtte ik me volledig op en terwijl de meeste mensen in mijn omgeving mijn "hulpverleners masker" zagen, voelde ik me van binnen eenzaam en ongelukkig.
Het duurde nog enkele jaren voordat ik erachter kwam dat ik eerst een innerlijke reis af te leggen had om me vrij en gelukkig te voelen. Mijn opleiding tot transformatie therapeut heeft daar een belangrijk deel van uitgemaakt. Door de ontmoeting met mijzelf voel ik nu meer rust en vrijheid, waar ter wereld ik ook ben.
Veda coaching & therapie
Hoewel ik niet meer terug kan naar India, is mijn verlangen om mensen verder te helpen niet kleiner geworden. Zo is mijn praktijk 'Veda coaching & therapie' ontstaan. De Veda's zijn oude, heilige Hindoe geschriften. Het woord 'Veda' staat voor kennis en wijsheid. Het 'innerlijk weten'. Je draagt alle kennis en wijsheid over jezelf al bij je. Door bepaalde gebeurtenissen en situaties kun je van je oorspronkelijke kern verwijderd raken en deze wijsheid niet meer voelen. Het vergt dan moed om open en eerlijk naar jezelf te kijken en op zoek te gaan naar innerlijke antwoorden op jouw levensvragen. Ik help je graag bij het (her)ontdekken van deze levensvragen om je leven meer betekenis en richting te geven. Ben je benieuwd naar wat we samen kunnen bewerkstelligen? Neem dan vrijblijvend contact met me op.
In 2015 is Regina Jäger bij het weesdorp en de school geweest in Tiruvannamalai in Tamil-Nadu, India geweest.
In 2015 is Regina Jäger bij het weesdorp en de school geweest in Tiruvannamalai in Tamil-Nadu, India geweest.
Back to Top